Euro2008


Onze reporter met de laureate van vorig jaar
ONZE REPORTER MET DE LAUREATE VAN VORIG JAAR

Onze reporters op persvoorstelling Miss Vlaams-Brabant

In Heist-op-den-berg was het verzamelen geblazen voor alle persmuskieten. De kandidates voor Miss Vlaams-Brabant, de provinciale voorronde voor Miss België werden immers aan de pers voorgesteld. De Vrije Krant zond zijn zonen uit en die kwamen terug met enkele interviews, leuke foto's en hopelijk voor hun, wat gsmnummers rijker.

Bij het welkomstwoord liet organisator Peter Kestermans het volgende optekenen: Vanavond staat hier voor u een fiere voorzitter. Ten eerste dankzij het succes van de vorige editie van Miss België waarbij we met 3 meisjes een gooi deden naar de titel. Helaas werd de eerste plaats op een haar na gemist door Lien Aernouts. Ten tweed omdat ik u vanavond 18 nieuwe finalisten van Miss Vlaams-Brabant voor Miss België mag voorstellen. Deze meisjes werden op 16 mei geselecteerd uit een groot aantal inschrijvingen. Om hun uiteenlopende talenten en karakters werden zij verkozen en zullen ze in de komende weken die nog resten hun dromen kunnen waarmaken. Zij zullen aan hun deelname zeker goede herinneringen overhouden en hun opgedane ervaring zal hen van pas komen in hun verdere leven. Tot slot wens ik alle kandidaten heel veel succes en duim ik voor een Vlaams-Brabantse Miss België 2011!

Tijdens de receptie was er de mogelijkheid om de missen in spé kort te interviewen. De Vrije Krant greep dit aanbod met beide handen en haalde 4 plaatselijke schoonheden voor de lens.


De eerste jongedame, Joni Christens, is afkomstig uit Boutersem en is 20 jaar jong. Ze werkt als floormanager bij een gerenommeerd kledingmerk en is daarnaast ook nog zelfstandig schoonheidsspecialiste. In haar vrije tijd houdt ze zich voornamelijk bezig met dansen en modellenwerk.

Joni, waarom doe je mee aan de verkiezing voor Miss Vlaams-Brabant?

In de eerste plaats is het voor ervaring op te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast is het ook leuk elke dag bezig te zijn met modellen – of fotowerk. Het is iets wat ik al voor de verkiezing graag deed en nu frequenter kan doen. Ik hoop dus dat er via deze verkiezing nog meer deuren open gaan.

Waarom ben jij de geschikte kandidate om Miss Vlaams-Brabant te worden?

Ik ben een eerlijk persoon die sociaal en vlot is in de omgang. Schoonheid speelt natuurlijk ook haar rol en ik hoop op dat gebied toch zeker te kunnen scoren.

Als je een top 3 zou moeten geven voor de komende verkiezing, welke meisjes zie jij dan zeker hoog eindigen?

Dan ga ik in de eerste plaats voor Hanneke [Verschaeve], een hele frisse kandidate met een heel mooi karakter. Ze heeft ook zo iets speciaals over haar. Voor nummer 2 kies ik voor Flora-Nele [Houttave] omdat ze ook een heel mooi meisje is met haar eigen karakter. En tenslotte Stephanie [Van Dam], ook omdat ze een speciale persoonlijkheid heeft.

Bedankt voor het interview, Joni en we wensen jou nog veel succes toe!

 

De 19-jarige Kimberly Roggen is onze tweede Hagelandse kandidate en is afkomstig uit Geetbets. Ze zit momenteel in haar eerste jaar verpleegkunde en is in haar vrije tijd een sportieve jongedame door te gaan volleyballen of lopen.

Waarom heb je een deelname aan Miss Vlaams-Brabant overwogen?

Voor de ervaring vooral. Je leert jezelf ook veel beter kennen, komt op nieuwe plaatsen en komt ook in contact met nieuwe mensen. Voor mij maakt winnen echt niet uit.

Wat wil je bereiken met deze deelname?

Ik hoop dat via deze verkiezing de kans krijg om te proeven van het modellenwerk. Echt model met mijn grootte zal er niet in zitten, maar fotoshoots voor modebladen wil ik zeker doen. Televisiewerk is zeker niets voor mij omdat ik nogal verlegen ben.

Wat is jouw top 3 voor de finale op 18 september 2010?

Op nummer 1 Zehra [Eryuruk] omdat ze heeft iets, heeft heel mooie ogen en is dan ook nog drietalig. Daarna Marie-Celine [N Doye] omdat ze eerder een zuiders type is en daardoor anders is dan de anderen. En tenslotte Sandrine [Depauw] omdat ze al ervaring heeft door een tweede maal deel te nemen.

Veel succes nog Kimberly !


Onze derde plaatselijke schoonheid is Hanneke Verschaeve, met haar 23 jaar de nestor van de groep en woonachtig te Hoegaarden. Na haar job als payrollbeheerder kon ze onlangs van haar hobby haar beroep maken en werkt ze voltijds als dansleerkracht.

Om welke redenen heb je beslist om deel te nemen aan de Miss Vlaams-Brabant verkiezing?

Ik heb er eigenlijk heel lang over getwijfeld omdat ik enerzijds misschien wel bang zou zijn om over de teleurstelling heen te raken en anderzijds om toch geen al te laag zelfbeeld over mezelf te hebben. Uiteindelijk heb ik dan toch de knoop doorgehakt onder het motto van: ik ben nu 23 jaar, het is nu of nooit en we gaan er het beste van maken. Ik heb ook voor mezelf uitgemaakt dat ik een teleurstelling zeker zal kunnen relativeren.

Je bent de oudste van de groep, voel je dat ook in omgang met de andere kandidates?

Neen, eigenlijk totaal niet. Ik had misschien verwacht het luisterend oor te zijn voor sommigen, maar het is een leuke, hechte groep. Ik heb al heel veel steun gehad van de anderen bij dipjes.

Had je een bepaald doel voor ogen via deze deelname?

Effectief model worden of iets dergelijks was zeker niet het doel. Enkel zo ver mogelijk, dus tot de finale van Miss België te kunnen doorstoten. Lukt dat niet, dan stopt het ook gewoon voor mij en neem ik mijn normale leventje weer gewoon op.

Welke van de meisjes zie je het ver schoppen in deze verkiezing?

Ludmilla [Vilain], Zehra [Eryuruk] en Dorien [Ruttens]

Bedankt Hanneke en veel succes tijdens de finale!


De laatste plaatselijke kandidate is Dorien Ruttens, 19 jaar en wonende te Linden. Ze is afgestudeerd als schoonheidsspecialiste en vult haar vrije tijd voornamelijk met salsa dansen en reizen.

Waarom heb je besloten deel te nemen aan deze verkiezing?

Het is vooral een unieke ervaring, niet echt om hét Miss België gebeuren te gaan winnen. Maar ik denk wel dat er heel wat wegen zullen open gaan om bijvoorbeeld een carrière te starten als model.

Je gaat graag op reis. Is dat dan een zon-zee-strand-vakantie?

Neen, helemaal niet. Ik ben eerder van het avontuurlijke type en wil tijdens een reis ook graag iets gezien hebben van een land. Zo ga ik in het najaar naar Thailand en gaan we het ganse land doortrekken. Ik hou dus wel van wat avontuur.

Moest jij in de jury zitten, welke meisjes verdienen dan zeker een plaats in de top 3?

Zehra [Eryuruk] omdat het een speciaal meisje is met een mooie uitstraling. En ze is ook een heel sympathieke meid. Daarna zou ik Stéphanie [Van Dam] en Joni [Christens] nog kiezen.

Bedankt voor het interview en veel succes tijdens de finale!